Voksne & ældre

Mange voksne og ældre har levet helt normale liv med skoliose uden de store gener. Andre har gennem hele livet haft rygsmerter og funktionsnedsættelse. Begge grupper kan have gavn af specifik vejledning til forebyggelse samt aflastning.

En kurve på +30° kan fortsat være progressiv i voksenlivet – både på Cobb’s vinkel og rotation. Specielt vil kurver i størrelsen 50-75° fortsætte med at progrediere med ca. 0,5-1°. Dette kan forebygges ved specifik træning efter Schroth metoden.

I forhold til smerter er der ikke nødvendigvis sammenhæng mellem kurvens størrelse og smerteniveauet. En lille kurve kan sagtens være årsag til mange smerter.

De fleste er ikke opmærksomme på, at man i forbindelse med overgangsalderen kommer ind i en ny progressiv fase i forhold til skoliosen. I denne periode kan en ellers stabil skoliose begynde at udvikle sig både på Cobb’s vinkel og rotation og give nye gener.

JEG KAN IKKE FÅ ARMENE NED …
… det er ikke fordi jeg hænger fast i en øvelse, men fordi jeg er så MEGA glad! 
Kun et besøg hos Pernille og jeg har ikke smerter mere. Nu ved jeg hvad jeg skal gøre for at holde min ryg i den rigtige vinkel – så at sige 
Efter 8 år med ondt i lænden og forskellige forsøg hos flere behandlere, fik jeg omsider at vide, at jeg har Scheuermann og nogle udposninger på de nederste diske.
Efter en grundig og hyggelig konsultation hos Pernille, tog det 3 dage og jeg var smerte fri. 3 DAGE!!!
Og en lille kurve er på 1 måned blevet rettet op til 0. Det, der skulle til var meget enkle hverdagskorrektioner og simple øvelser. Så enkelt!
Af hjertet TAK!

Scoliofys = ekspertise, varme og empati

Kjersti Hjelmen

I ScolioFys tilbyder vi personer med skoliose et individuelt tilpasset forløb bestående af hverdagskorrektioner, specifikke øvelser efter Schroth Best Practice metoden, vores nyeste tiltag ScolioStretch samt specifik manuel behandling, når dette giver mening.

Hver patient er sin egen med sit eget forløb og sin egen smerteoplevelse. Derfor skal træningen tilrettelægges individuelt.

Weinstein SL: Idiopathic scoliosis. Natural History. Spine, 1986;11;780