Manuel behandling

I forbindelse med behandlingen af skoliose og Scheuermann er hverdagskorrektioner og specifikke øvelser det vigtigste på programmet. Det kan dog til tider være nødvendigt med manuel behandling af ryggen for at kunne komme igennem med træningen. Manuel behandling kan ikke stå alene ved konservativ behandling af skoliose og Scheuermann, der er ingen evidens for korrektioner ved manuel behandling.

Den manuelle behandling skal være et supplement til den korrigerende træning, og det kan især give god mening, at få manuel behandling i forbindelse med opstarten af den specifikke indsats for din ryg. Der laves altid en individuel vurdering i forhold til sammensætningen af behandlingstilbuddet til den enkelte patient. For nogen vil det være nødvendigt med manuel behandling eventuelt kombineret med Shockwave terapi og i et mere fast interval over en periode.

I ScolioFys tilbyder vi manuel behandling specifikt rettet mod din skoliose. Det handler om at få åbnet den konkave side af kurven og få arbejdet med rotationen. Så hvis du oplever, at du har nedsat bevægelighed, smerter, eller svært ved at komme ud i korrektionerne i øvelserne kan det være en fordel for dig at afprøve specifik manuel behandling.

Alle tre fysioterapeuter i ScolioFys har specifik uddannelse indenfor manuel behandling af skoliose og Scheuermann gennem kurser fra Schroth Best Practice Academy, og vi holder ofte workshops i klinikken for at sikre konstant udvikling i vores forståelse af og færdigheder i behandlingen af skoliose og Scheuermann.

Kontakt os, hvis du ønsker nærmere information omkring den manuelle behandling, eller ønsker at booke en tid til behandling.