Ny patient

Ikke to rygge er ens, og det er personerne heller ikke. Hos ScolioFys bliver du mødt af fysioterapeuter, der har specialiseret sig i behandling af skoliose og Scheuermann. Vi kan tilrettelægge behandlingen og forløbet præcist efter din ryg-/smerteproblematik, din alder og funktionsniveau.

Udover skoliose og Scheuermann behandler vi de fleste øvrige rygproblematikker som spondylolistese, stenose, diskusprotusion/prolaps mm. Vi laver desuden holdningskorrigerende træning for personer med uspecifikke lændesmerter uden en speciel diagnose.

Vi kan varetage behandlingsforløb i klinikken for:

  • Børn/unge i vækst
  • Voksne
  • Ældre med nyopdaget eller degenerativ skoliose
  • Opererede

Kontakt os for yderligere oplysninger om mulighederne for netop dit behandlingsforløb

Fakta:

  • Man kan ikke fuldstændigt fjerne en skoliose hverken med operation, korset eller træning. Man kan undgå at skoliosen forværres og forsøge at mindske skoliosen eller de gener, man kan have.
  • Ny forskning viser, at sætter man tidligt ind kan man undgå de permanente forandringer, der sker i hvirvlerne ved den skæve belastning over tid
  • Tid er en vigtig faktor for børn med skoliose og Scheuermann, hvis man skal standse progression
  • Kurvens størrelse er ikke proportionel med smerter
  • Ikke alle skoliosepatienter oplever smerter

Første konsultation varer 90 min, hvor der foretages en grundig undersøgelse inkl. 4D skanning med Diers Formetric skanner samt lægges en plan for behandlingsforløbet. For at kunne give dig den bedst mulige vejledning, er det vigtigt, at vi modtager dine seneste røntgenbilleder af ryggen inden din første konsultation. Røntgenbillederne modtages som jpeg filer.

Vi skal ALTID se patienten til en individuel opfølgning efter 2-3 uger, for at sikre os at øvelserne udføres korrekt,  samtidig med at justere tiltagene, hvis der opstår uventede smerter.

Herefter er det muligt at deltage på specialiserede fysioterapihold  i klinikken eller selvtræne hjemme. Alle forløb tilrettelægges individuelt, og man kan selv bestemme, hvor tæt man ønsker at blive fulgt. Der er mulighed for at lave forløb med individuel træning, holdtræning, manuel behandling, shockwave behandling og vejledning i styrketræning ved behov.

Efterfølgende konsultationer bliver derfor planlagt ud fra den enkeltes behov og ønsker.

Priser & tilskud