Om ScolioFys

ScolioFys er en fysioterapiklinik med speciale i håndtering af skoliosepatienter. Opstartede 1. marts 2018 i egne lokaler på Vesterbro i hjertet af København

ScolioFys udbyder desuden kurser i Schroth Best Practice metoden til professionelle samt foredrag både til andre fagpersoner samt skoliosepatienter og pårørende.

ScolioFys er stiftet i 2014 og ejet af Lisa Elliott og Pernille Winsløv Wied.

Lisa og Pernille er de første Schroth Best Practice terapeuter i Skandinavien og har bragt metoden til Danmark i 2015.
De har et stort professionelt netværk indenfor behandlingen af skoliose i hele verden og foretager meget vidensudveksling med dette netværk for konstant at indhente den nyeste viden.

Sideløbende med at vejlede patienter med skoliose på klinikken arbejder vi benhårdt på at ændre praksis i Danmark på skolioseområdet. Blandt andet ved at lave Case rapporter over behandlingernes effekt, holde foredrag for andre fysioterapeuter, læger samt andre fagpersoner.

ScolioFys blev dannet i 2014 af fysioterapeuterne Pernille Winsløv Wied og Lisa Elliott. Begge er uddannet fra Fysioterapeutskolen i København og har siden 2014 deltaget i mange kurser, konferencer og møder for at specialisere sig i behandlingen af skoliosepatienter.

De har arbejdet specifikt med scoliosepatienter siden 2013/14 og har nu specialiseret sig indenfor træning af scoliosepatienter. På klinikken tager de nu udelukkende nye skoliosepatienter.

I maj 2016 blev Pernille og Lisa certificerede Schroth Best Practice Advanced terapeuter og samtidig certificerede til instruktører og underviser nu fysioterapeuter, kiropraktorer og læger i Europa, som har interesse i konservativ behandling af skoliose.

15. april 2015 blev Pernille og Lisa certificerede Schroth Best Practice terapeuter – uddannet af Dr. Weiss og Dc. Moramarco i Boston, USA.

De er desuden eneforhandlere i Danmark af ScolioWedges kiler til skoliosetræning.

Siden efteråret 2014 har de arbejdet med over 700 skoliosepatienter i alle aldre.

Vigtigt for os at der er en hyggelig og indbydende stemning på klinikken. Især i forhold til de unge skal det ikke føles som terapi men som træning, når man kommer på hold.